Wimbledon. Detta är den viktigaste tennismotivationen för mästare Kubáňová

Tjeckiska ranking finalister delat 204 poäng är 258. Kubáňová ringt. “Även om det har varit den bästa tjeckiska spelarna som går efter turneringen, men även så för mig är det en stor framgång”, säger Kubáňová.

Vad sägs om hennes seger? “Polanese är mer erfaren, äldre, men jag var nog mer tålmodig. Jag hade inget att förlora. Jag njöt finalen “, säger Carolina Kubáňová.

Polanska utslagen i semifinal i en annan spelare i Orlovsk Nikola TOMANOVÁ. “Hon visste inte vad hon skulle spela för Karolina. Ingen av de äldre tjejerna känner henne mycket. Dessutom kan Karolina lägga till, avbryta, helt ändra tempot i spelet. Det är mycket smart “säger Miloslav Toman från Slavia Orlova.

Han önskade bara att han inte var en rent final Orlova…

” Det är jag också.Jag såg fram emot att denna titel kommer att spela med Nikola, “hon log Kubáňová.

” Men det är för vår klubb en stor framgång, har två spelare bland topp fyra. Vi är stolta över, säger Toman. “Vi förväntade oss inte något sådant. Särskilt hos Karolina, vem är väldigt ung. Nikola ambitioner hade. ”

Om Carolina i mästerskapet ingen egentligen visste. “Slutade, hon packade upp och gick hem omedelbart mitt Bečvy”, säger regissören Martin Hynek mästerskap.

Under Carolina ryckte på axlarna. Vad ska också göras i Ostrava när han kunde vara med sin familj.

Titeln fortfarande inte klarar av att fira. Strax efter mästerskapet gick hon till Jablonec nad Nisou för juniorturneringen.Och på söndag väntar en annan i Kromeriz. “Då ska jag ha mindre ledigt.”

I början av september ska visas på skolan i Roznov som studier.

Hur kunde en flicka från en mitten Bečvy kom in Orlová klubb? “Som barn var jag där vid vissa turneringar, så de frågade mig om jag ville spela för dem.Jag var glad för att jag kunde komma in i yngre elevernas extrins. “De lockar nu större klubbar. “Prerov”, erkände hon. “Nästa år kommer jag vara där i tonåren”. När han säger sitt starkaste vapen säger han tyst: “Jag vet inte.” Efter ett tag tillägger han: “Kanske tjänar ut ur domstolen. > När du gillar att spela Wimbledon. “Det kommer att bli svårt i stark tjeckisk konkurrens, men det faktum att vi har så många stora tjejer är motivation för mig. Och stor, säger den sextonåriga tennisspelaren Karolína Plíšková, världens nummer ett.