Från guld till guld? När Hejn föll från toppen till botten, krypnade hon tillbaka

Moskva, 15 augusti 2013. VM-final. Alla hinder Zuzana Hejnová har övervunnit. Runt henne finns det ingen att någonstans långt amerikaner Muhammad och Demusová kämpar för silver.

Kommer tänka: Vad händer? Var är de

Strax innan målet stänger ögonen. “Verkligen?” Han undrar senare. “Jag antar att jag undrade om jag drömde.”

Det är världsmästare i den tjeckiska register över 52,83 och med en ledning på 1,26 sekunder, den största i historien av mästerskapen. “För min del kan jag inte låta de andra springa långsammare,” säger hon. Huvudtränare Tomas Dvorak förvirrad säger: “Det här är bara sesekala.Vinna VM på ångaren s Brutus. ”

Hur härligt det var i Moskva…

Om hon hade sagt henne allt vad som väntar under de närmaste två åren…

“jag tror verkligen!”

i januari 2014 shoaling i utbildning sprickbildning ett ben i tarsus. “Jag har ett hål i mitt ben,” gräver han.

Kanske orsaken till olyckliga räckvidd till kanske överbelastning av utbildning, kanske hade ont i hälen. Kvinnan som betalade för en av de mest hälsosamma idrottare must operation.

För snart att försöka återvända och tycker att det är för sent.Den obehandlade hälen kommer att bli inflammerad. “Jag var bara på toppen och föll till botten”, säger hon nu i Peking.

När han försöker träna sommaren 2014 ringer hälen. “Katastrofalt år”, minns tränare Dalibor Kupka.
Tidig slut på säsongen. Men…egentligen bara en säsong? På semester i september går han bara, han kan inte ens springa. Spas hjälper alltid ett ögonblick. Förlora hoppet. Han säger: “Det är en stor ansträngning och energi att klättra tillbaka.”

Människorna omkring henne övertygar henne: Du har fortfarande en chans. Han försöker att tänka positivt. Och då återkommer Dr. Müller-Wohlfahrts operation i München till den sunda vägen.

När man koncentrerar sig i Afrika, håller shorts det här året försiktigt försiktighetsåtgärder. Först, mycket pinsamt.Med tiden dock Kupka sade: “Det verkar som att du någonsin gjort.”

I februari sitter jag med Zuzana Hejnová i Prag och fråga: Vad kan vara det lyckliga slutet på historien? “För att försvara titeln i Peking” svarar han utan att tänka. Trots att de är mycket medvetna om hur komplicerat sättet är att uppnå detta mål.

Vid de inomhus-EM i Prag är trött på val disciplin (800 meter) och eliminering av smältorna. En längre period för att få användas för att avvika när racing rytm.

Brottet uppträder i juli Paris. Under en bra tid triumferar han på Diamond League. Sedan han först säger: “Jag är på rätt väg i Peking jag kan kämpa för en medalj.”

Om medaljen för säker…men om guld?

Först efter att ha vunnit måndagens semifinal springa i Peking tillägger: “Fram till nu trodde jag att det också kan ha guld. Jag gör allt för honom. Men jag ska vara nöjd med någon medalj. ”

Idag i sin körning.

rytm steg, som vill delta i finalen, du testas i semifinal, där emellertid efter starten och slut pošetřila krafterna. “Jag har en snabbare lopp att starta, snabbare avsluta det och det kommer att vara bra,” han tror.

Hittills drygt Fågelboet körs medan vissa konkurrenter hade uppenbarligen lidit i semifinalen.

Som i Moskva är det den största favoritmenyn. Men så mycket har förändrats.Endast två av de åtta finalisterna förblir desamma: hon och Brit Barnets

Året innan var obesegrad Hejnová suverän vinnare av säsongen och första dam av världens tabeller, som trädde finalen med en tid av cirka 6/10 bättre än andra konkurrenter.. “I Moskva hade jag ingen rival och visste att när den slutliga skada i sig, så det bara vinna. Här är det annorlunda, säger han.

Den här gången tabellerna “till” andra till tjugo glasögonprydde Little amerikanska kvinna, flicka med en stor rosett. Men hon hade gått ur sin tid 53.74 i juni och inte i Kina.

Shenya vann de fem senaste tävlingarna. Han har en prestation på 53,76 från Paris i år. På måndag visade hon den fängslade 54.24.

Vad kommer att visas i finalen? “53,50 skulle vara bra.Det bör vara tillräckligt för guld. ”

De åtta bästa kvinnor i semifinalen planat till 64 hundradelar. “Det är hackat efter mig”, säger hon. “Det kommer att bli en kamp. Låt oss se hur man sover. ”

Hon sover mycket väl. Form, psykik och erfarenhet av stora händelser pratar med henne. “Svår huvud borde ha fler konkurrenter, eller hur?” Hon skrattar.

Races 400 meter häck är konsten att inte göra ett misstag. “Hinder är där för att hindra”, säger Dalibor Kupka och beskriva guld planen: “Sue måste finalen barnvakt, avrinning den första halvan av banan i sin rytm och inte vybláznit, som tidigare ofta gjorde, och sedan till slutet betalade priset. När det gör kommer slutsatsen säkert att se bra ut.Kunna avsluta. ”

Trio Spencer, Petersen och Tate betraktade tränare och idrottare för de flesta motståndare. Jamajčanka veteran i semifinal planat rytm. Dane och en amerikansk har inget att förlora.

Året innan, när Susan Hejnová avsatte från världen tronen Lashinda Demus lovade berömda amerikanska “Jag kommer att göra allt för att Susan två år nederlaget tillbaka”

Sedan golden Tjeckiska svarade: ” Under två år Lashindě blir 32 år, vilket är tillräckligt hinder. Även om hon kan förbereda sig. Men jag ska förbereda. Och jag var yngre! ”

De två tillbringade sedan nästa månad helt annorlunda än han hade föreställt sig. Demusová bodde familjedrama, hennes make attackerade henne med en kniv.I år slutade hon fjärde i USAs kvalifikation, hon var inte nominerad till Peking.

Hon är här. Återigen så stark.

Det var en tid för försvar.