Jag kommer inte göra scener, hävdar frihet. Då samlade han: Reglerna vann

Först domaren diskvalificeras i den andra upptakten för tjuvstart amerikanska Ronnie Ashe, som tydligen ryckte block. Ash var oense, protesterade, argumenterade med domarna och vägrade att lämna. Gav sätt att komma ihåg den berömda scenen där den amerikanska sprintern Drummond VM i Paris 2003 vägrade att acceptera jäv, lade han sig på banan och blockerade omstart.

När Ash äntligen drogs ur spåret började det igen.

Och återigen utan framgång.

Den här gången lyste med namnet Petr Svoboda -0,048 dator, en tjuvstart. Han diskvalificerades enligt regel 162.7.På bussen Ludek Svoboda gick till talarstolen svimning tog kall handduk huvudet.

tjuvstart, men inte självklart vid första anblicken, men den tjeckiska idrottsman skillnad Ashe plockas upp och gick omedelbart bort.

< p> Men han var inte glad.

“Han höjde inte mina händer, jag bara gungade tillbaka i benen”, säger han beklagade mixzóně där idrottare möts med reportrar. “Jag vet inte vad asken gjorde, men han borde komma ut härifrån. När han blir av med honom, låt han gå på hö…Jag gjorde inte ens en scen där. Jag vill hellre gå, protestera och försöka ändra det. Låt mig då leverera till semifinal, kanske i första sidlinjen (som annars är gratis). Men det kommer definitivt inte att stå och göra scenen tio minuter som Ash.Hans beteende irriterade mig fruktansvärt. ”

Han medgav att det var Ash argument och skjuta upp starta den på nätet förtroende.

” Det var i allmänhet en enda röra och jag var vyflusanej. Jag vill inte blåsa Ashe, men det är inte sportigt. Jag personligen daterat vad han gjorde, jag ville ha det redan. Jag gillar inte tävling på morgonen, jag föredrar att springa på eftermiddagen. Hans beteende har vad som hände med mig, men…”Enligt reglerna får idrottare inte förlora kontakt med benet eller handen med tvättmaskinen. Frihet hävdar att han inte har förlorat honom en stund. Domarna var emellertid ursprungligen annorlunda.

“Jag var lite överväldigande” erkände den tjeckiska hovaren. “Men jag valde verkligen inte mina händer. Och om jag skjuter mina ben i block, så är det normalt regel. Jag kommer ihåg det förut.I annat fall ger de ett grönt mål och startar alla igen. Vi borde nu få ett protest. Jag ska leta efter Dvořák. ”

Pressrankskolan i Karolína Farská-laget fick en hand i lagets händer, verkställande direktören Dvorak satt på plattformen. Frihet skildrade honom: “Normalt pressade jag bara in i block. Det är inte enligt de regler som jag har sparkat starten. Jag bröt dem inte. Hur många gånger hände det på tävlingarna att när någon rör sig, betyder det inte att han räckte. Jag måste höja mina händer. Det gjorde jag inte. ”

Dvorak skyndade sig till stadion och studerade videon. Han bestämde sig sedan för att lägga fram en officiell protest hos juryn.

Bara två och en halv timme efter händelsen, dömdes: “Efter att ha sett videon bestämde juryn att erkänna protesten.Konkurrenten kommer att placeras i semifinal som en 25: e konkurrent. Han kommer att sättas in i motsvarande semifinal och kommer att springa i spår nummer ett. “Då svoboda föll från hjärtat, men stressen fortsätter. “Det kommer att bli ett otroligt tryck att visa i semifinalen att jag hör hemma, inte att jag har gått smidigt,” sa idrottaren. “Men jag är glad att hon vann reglerna.”