Powell förbjöd de fjärranslutna sektorerna. Letar du efter en jumper med en fjäder

Mike Powell sitter dálkařského sektorn och masserade hans lår. Det var som om han var i honom. Som om han ville visa idrottare hur man gör det rätt. “Missing mina exceptionella specialister”, klagar en 51letý amerikan.

Detta är en i en minnesvärd duell med landsman Lewis i VM-finalen i Tokyo 1991 hoppade till en annan dimension och hans 895 centimeter är fortfarande ett oöverstigligt hinder.

Om Bob Beamon i 1968 visade ett språng in i 21-talet (21 år och sedan med prestandan hos 890 cm hölls tronen rekordhållaren), hoppade Powell in i ett annat årtusende.En dálkařské sektorer ett kvarts sekel förbannade.

“The World Cup är långt borta, ingen gör det”, säger han nickar Radek Juska elfte man gårdagens final. “Om det var Spike tävling på våren.”

Även maj förbättrade “personbästa” till 815 cm, Powell inte ens komma nära. Men ingen med rekordpotential har uppstått bland tjeckerna. Vinnande Rutherford för den mytiska Meta minskade med mer än en halv meter.

“En del av det är teknik”, säger Powell. “Men främst dykningsmiljön. Medan jag var tvungen att lära av de bästa i historien, och jag var tvungen att hoppa långt som Carl Lewis är i dag inte pojkarna.Ingen som helst inte skjuta, inte flyttas. ”

Från en sensationell hopp Powell närmade endast med landsmän Walder Phillips (874 cm), Panaman Saladino (873). Men hoppar i sikte på nio meter, eller bortom denna gräns? “Jo, jag ser dessa idrottare”, Powell blink, men kommer inte att lämna ut. Hem

“Skivan handlar om extraordinära ras och extra platser”, tillade huvudtränare representation Tomas Dvorak, titta runt Fågelboet. “Ja, det här är en sådan plats.” Men han vet också att historien inte kommer att förändras. För att han inte kan. “Han tycker mycket idag och gör lite”, tror han.

Om Powell et al.Satsa på enkelhet och direkthet, är den snabba accelerationen i kombination med överlägsen teknik dagens generation annorlunda. “En hel del människor som redan hoppa gillar dem, är i dag alla försöker lista ut hur man diddle, söker gimmick. Han tror uppfinna något nytt, men det är omöjligt att tänka på något “, varnar tidigare decathlete. “Det tycks mig att ju förr vi byglarna betydligt mer meningsfullt”

Powell själv år sedan kom han upp med ett tips: Kanske bara Usain Bolt har förmågan att skaka mitt rekord. “Han kunde hoppa så arg,” tänker han. “De viktigaste delarna för avståndet, hastigheten och höjden, och han har både och.”

Startavståndet är 40 meter, enligt data från MS Berlin 2009, där Bolt sprang sin post hundra, rusade bort imaginära reflektionstakten av 43 , 2 kilometer i timmen.Ca 3,6 km / t snabbare än Powell i Tokyo! Vid beräkning av teoretisk och jamaicanska med perfekt teknik flög 10,5 meter. “Men han har inte fått en kropp anpassat de tiotusentals reflektioner”, säger han Dvorak

Men reagera matematiker. Om jag behöver gå ner 20 procent av sin ursprungliga kinetisk energi miniräknare och formler visar fortfarande ett framförande av 9.46 meter.

Bolt, den snabbaste mannen i planet. Bolt, världens längsta dálkař? “Nej, han kommer inte att gå in i det,” Dvorak vet. “Det är för sent. Dessutom kan han rozbolavět och smidig sprint. Ett avstånd är ännu värre. ”

Därför, hitta en bygel fjäder inte sluta.