Kämpar för miljontals toppar, tjeckiska klubbarna ville också representera tränaren Vrba

Ruzyne, onsdag morgon. Från Prags flygplats gradvis började tre plan med Czech elitlag.

Pilsen, Liberec och Sparta flög till Europa för att se till att nedgången i europeiska cuper. Jablonec bara stannade hemma eftersom Ajax Amsterdam välkomna på sin stadion.

Den mest bekväm ställning reste Plzen, som i vedergällning mot serbiska Vojvodina Novi Sad går vidare med. Så nederlaget är två mål. Och om du gör mål, och även tre

“När vi sätter det första målet, är det nästan bestämt”, säger mittfältaren Patrik Hrošovský. “Men vi förväntar oss inte oss inte lätt, även om vi har en bra ledning och vi måste hantera det. Vi kommer med det tydliga syftet – att avancera ”

gångare är också av Sparta, som slog Thun hemma 3: 1..Grundgruppen kommer att få ett målbeslag. När du poäng två mål och förlorade med två mål.

“Vi kommer att vinna och framsteg,” beordrade han målvakt David Bicik. “Det handlar om att rädda hela säsongen. Efter att vi lämnade Champions League med CSKA Moscow vill vi ha framgång. “Och han fortsatte:” Men resultatet är förrädiskt. Vi vill inte ha manuset, men vi kan få ett mål och bli pressat och det blir inte trevligt. Så vi vill spela vår fotboll. Försvara och förlita sig på defensiven, med oss ​​det förmodligen inte vettigt. ”

Letensky lag i Schweiz kommer att missa trio av mittfältare.Marek Matejovsky betala för ett rött kort mot CSKA Moskva (men med laget till Schweiz flugor) Lukas Vacha är skadad och Petr Jiráček är inte på deltagarlistan för slutspel.

Det första spelet vann även Liberec, om än mot Hajduk Split endast 1: 0. Och det finns en turbulent miljö i Kroatien…

“Jag är väldigt exalterad och jag vill förbereda spelare lika. Det kommer att bli en upplevelse som du kommer att minnas för resten av mitt liv “, sa Henry Trpišovský tränare, vars lag kan förlora en repris av målet, men måste uppnå minst ett mål.

Den svåraste läget är Jablonec. Inte bara för att den första matchen förlorade 0: 1. Men också för att Ajax Amsterdam kommer att vara emot honom.

“I den första matchen var roten riktigt.Om vi ​​hade gjort mål, skulle det vara bättre att vedergällning “, säger han funderade försvarare Filip Novak, vars lag i Nederländerna mot ansedda motståndare gjorde några fasta chanser.

Den verkliga chans för framsteg, därför är alla fyra tjeckiska representanter. Förutom möjligheten att spela under hösten i European League, är de spännande spelen också pengar. De tjeckiska förhållandena stora pengar…

UEFA sedan det nya året ökade premier och någon klubb som för gruppen av European League framåt, tjänar motsvarande 65 miljoner kronor.På stora scenen, då varje seger på mindre än tio miljoner och drag för den tredje.

Plzen och Sparta dessutom tjänat nästan elva miljoner för den tredje kvalomgången i Champions League, varav dock föll ut båda lagen.

“alla fyra lagen vill också ingå i kärngruppen av den europeiska ligan avancerade. Det skulle också hjälpa till med representation. Han bestämmer på torsdag, och jag håller mina tummar alla. Jag tror att i Tjeckien Gruppen Europeiska League kommer att spela dig “, sade på tisdagen tränare Pavel Vrba.