Lovasian handbollsman Havel: Jag älskar svart arbete, jag gillar att bli lastad

“Och här älskar jag. Jag gillar att bli laddad och trycka på den. Jag är för det fula svarta fula jobb här, vad ont “, säger han om sig själv skära Havel. “Jag vägde sjuttio kilo, jag hade kanske någon gång i tredje klass. Min uppgift är inte att köra ner fältet som en miniatyr pinscher “, säger den spelare som återvänder till Lovosic efter nio säsonger tillbringade i Bad Blankenburg, Tyskland.

Väl hemma Lovosice spelare tog hanterar huvudsakligen gäng. Och förbereder också för ett nytt livsstadium. “Killarna drev mig mycket för att komma tillbaka. Och jag vill börja arbeta, trots allt, jag är inte den yngsta.Jag kan inte leka hela mitt liv professionellt, även om jag självklart skulle “lura”. I Tyskland har han varit professionell hela tiden och ens spelat “bara” den tredje bundesligaen. “Omkring fyra år senare kom jag för att se att jag ville arbeta minst två dagar i veckan för att ha lite övning. Så jag gjorde några brigader för att lära mig något. ”

På grund av bristen på finansiering behövde Havel inte arbeta i Tyskland. “Det kommer inte göra dig för livet, men du lever definitivt ett bra liv. I Bad Blankenburg fungerar allt, det finns en bra bas, sponsorer, anständiga pengar. Om Lovosic erbjudandet inte kom, skulle jag stanna där.Men lyckligtvis kom det, “Havel värderingar.” I Tyskland har han stannade i en klubb i 9 årstider, vilket är ganska sällsynt. “Jag hade tur att allt fungerade där, och det fanns ingen anledning att leta efter något annat. Å andra sidan var det ytterligare två vridningar med mig, jag var tvungen att bevisa det hela tiden. Och det var inte så lätt heller. “Men Havels klubbledning har upprepade gånger övertygat sina egenskaper, och inte ens nu i Bad Blankenburg var han glad att återvända till Lovosice. “Att få erbjudandet från någon annan än Lovosic, så jag bor i Tyskland,” Havel gömmer inte Bad Blankenburgs hjärta. p>

“Titeln är min stora dröm. Det är därför jag är här för att göra allt för honom.Men extraliga kommer inte att vara en promenad genom den rosa uppsättningen. Det är helt annorlunda här, något annat är tillåtet. Vad skulle Tyskland inbäddad sju, här de inte piper. Du måste vänja dig. ”

Havels tyska flickvän, som hade flyttat till Böhmen för egen skull, skulle behöva vänja sig vid det. “Jag sa till henne från början att komma tillbaka hit. Och om han vill ha något mer allvarligt, måste han gå med mig. Och när vår baby föddes, var hon bara tvungen att “skrattar en sju månader gammal dotter far.

Han byggde ett hus för sin familj och försöker nu hjälpa sin flickvän med tjeckiska. “Kanske kan vi hitta någon form av skola, och några av lagkamraterna hjälper henne. En dotter? Jag pratar med henne i tjeckiska, hennes tyska partner.Och vi vill att den ska stanna så. “