Att inte kvalificera sig för en turnering har aldrig varit svårare

Med grupptapparna över och 20 lag som redan är kvalificerade för EM 2020, finns det fortfarande fyra platser kvar för att tävla av 16 lag. Att inte kvalificera sig för en stor fotbollsturnering har aldrig varit svårare, men i morse fick Skottlands fans en bättre uppfattning om att bedöma sitt lags chanser att göra det för tionde gången i rad.Genom den bysantinska processen med Uefa-väsningen som är Nations League har Skottland garanterats säkerhetsnätet för en play-off-plats sedan innan gruppspelet startade och idag fick de reda på att de kommer att underhålla Israel i en engångssemester -final på Hampden Park, med vinnarna, Israel, som fortsätter att spela den Bet365 som råder mellan Norge mot Serbien i en vinnare-tar-all-finalen på hemmaplan. Euro 2020-slutspelet: Skottland drar Israel och Belfast kan vara värd för all-irländare final Läs mer

“Oavgjort är vad det är”, säger Skottlands manager Steve Clarke, som är den han är. ”Jag blir aldrig alltför ledsen av vem vi ska få. Vi kommer att känna till Israel eftersom vi spelade dem i Nations League-gruppspelet och förhoppningsvis kan vi få ett positivt resultat. Vi hade två nära matcher, förlorade borta och vann på Hampden.Det skulle vara trevligt att upprepa det. Vi är inte besvikna över att finalen är hemma. Du måste ta vad du får. ” Och medan en sådan upprörande retorik knappt tänker på William Wallace’s pre-battle pep-talk till trupperna i Braveheart, skulle skotska fans nästan säkert vara glada att ta vad de garanterat får om de kan vinna sina slutspel: a plats i Euro 2020-grupp D mot England, som de skulle spela på Wembley.

Efter dragningen uppmanade Clarke skotska fitbas styrande organ att göra “allt de kan” för att hjälpa sitt lag genom att skjuta upp en omgång inhemska matcher i slutet av mars, för att ge honom mer tid med sina spelare…varav många faktiskt inte spelar i den skotska ligan.Pope’s O’Rangers-chef Stevie Gerrard var snabb att ge Clarke sitt stöd och insisterade på att han inte skulle ha några problem med ett sådant arrangemang. “I slutändan kommer det att bero på SFA och så,” sa han. ”Vi följer flödet och om det betyder att vi hoppar över ett spel eller justerar ett spel kommer vi att göra allt vi kan för att stödja Skottland.Det är vad du måste göra. ” Du skulle tro det, Stevie, välsigna din oskuld…men det här är den skotska FA vi pratar om, en grupp individer som väl kan bestämma att de inte behöver göra någonting av det slaget.

< p> I andra slutspelsnyheter kommer republiken O’Ireland och Norn Iron att mötas i vad som kan vara mor till alla nålmatcher i Windsor Park, vad med en plats vid Euro 2020-priset, men måste se ut Slovakien och Bosnien respektive Herzogovina för att inrätta Bet365 Sverige vad som skulle vara ett avgörande galet Backstop Derby. För Theme Pub O’Fiver och hans trumknallande kusin Lambeg Nej! Nej! Nej! Nej! Nej!Vi vill gå längs den vägen fem det lovar att bli en mycket spänd affär. DAGENS COTAT

“Jag rekommenderar mina spelare att ha $ ex för korta perioder och med ett minimum av ansträngning och använda positioner där de är under sina partners och helst med sina fruar. För om det med andra, ja, det kommer att behöva extra åtgärder ”- Antonio Conte, där, avslöjar att han inte bara tränar sina spelare hur man spelar fotboll. Facebook Twitter Pinterest Kanske är han också tillgänglig för relationsråd.Foto: Alessandro Garofalo / Reuters REKOMMENDERAD LYSTNING

Football Weekly Extra vara så här! REKOMMENDERAD RÖSTNING

“Tror du att Liverpool kanske kan försöka göra upphovsrätten till ordet” expansion “?” – Jon Millard.

“I stället för Peter Ohs Wilco-relaterade förslag i gårdagens femfärsbrev, är jag säker på att Reals mer sannolika svar på Gareth Bales flaggshenanigans skulle ha varit Whisky Tango Foxtrot” – Bruce Bradley.

“Så Corby kommer att vara den enda pressen som kommer att ses på Spurs under resten av säsongen då” – Gerry Rickard.

“Mourinho, en krönika om en dödsutveckling : November 2019 – ‘Jag är upphetsad över den talang jag tittar på’. December 2019 – ”Jag står vid mina killar, de ger det bästa, jag kan inte be om mer”.Januari 2020 – ”Svårt att tävla med City som kan spendera 70 miljoner pund på en försvarare”. Februari 2020 – ”Det finns ingen anda i det här laget – jag har inget emot att förlora – men det är inte acceptabelt”. Mars 2020 – Blinkar tre fingrar…”Respekt, respekt, respekt”. April 2020 – ”Fråga Levy, fråga teamet – de vet svaret”. Maj 2020 – ”Levy tackar José för hans ovärderliga bidrag till klubben, men styrelsen måste fatta ett hårt beslut” ”- Krishna Moorthy.

Skicka dina brev till the.boss@theguardian.com. Och du kan alltid tweeta The Fiver via @guardian_sport. Dagens vinnare av vårt brev om dagen är…Krishna Moorthy, som påsar en kopia av The Overcoat Men.Vi har fler priser att ge bort, så skribba. NYHETER, BITTAR OCH BOBS

Eftersom de båda haft 3-1 segrar över José Mourinho förra säsongen är det inte konstigt att Pep Guardiola och Jürgen Klopp föll över varandra för att välkomna honom tillbaka, med Pep som kallade honom “otrolig” och Klopp cooing det “var trevligt att ha honom” i Premier League igen.

Frank Lampard sa emellertid att till skillnad från José skulle han hantera aldrig Spurs. ”Jag kan bestämt säga nej, och det kan du spela om 10 år.Det skulle inte hända, ”ropade han och bjöd in problem i november 2029.

Fotbollens världsspelarförbund Fifpro har beskrivit beslutet att förbjuda Shakhtar Donetsk-kapten Taison – för att reagera på missbruk – som att spela in i rasistiska händer.

EFL har överklagat Boltons avstängda fempunktsstraff för att ha misslyckats med att uppfylla två ligakonstruktioner och förklarat sanktionen som “för skonsam”.

Roligt och spel i Syd Amerika avdelning: Diego Maradona har efterträtt Diego Maradona som Gimnasia-chef. Facebook Twitter Pinterest Möt den nya chefen, samma som den gamla chefen.Foto: Alejandro Pagni / AFP via Getty Images

Zinedine Zidane har välkomnat Gareth Bale tillbaka till Real Madrid trots palavern över den golfflaggan. “Han gick med i sitt landslag, han spelade och nu får vi honom tillbaka igen, och vi är glada att ha honom tillbaka”, mumlade Zidane medan blod sipprade från läppen som han biter.

Efter att ha lagt till en Serie A-gong, Coppa Italia och Supercoppa Italiana i sitt fotbolls-CV kommer Big Webb-skrivaren Eni Aluko att lämna Juve sex månader tidigare än planerat för att planera sitt nästa karriärträff. sätta ett acceptabelt intryck av en oroad man när han frågades om han var störd att Mauricio Pochettino just har kastats tillbaka till arbetsmarknaden. “Nej, det stör mig inte alls för att jag har det bästa jobbet i världen”, honkade Solskjær. ÄNVILLAR DU MER?

En, två, tre, fyra, fem, sex, sju, åtta, nio, tio saker att se upp för i Premier League i helgen.

Petr Cech pratar med Jacob Steinberg om Frank Lampard, antisemitism och Arsenal.Facebook Twitter Pinterest Din man, ser avslappnad ut, tidigare. Foto: Graeme Robertson / The Guardian

Big Paper-fotograf Tom Jenkins är glad att José är tillbaka. Det här är varför.

Southampton mot Pompey: den konstiga historien om sydkustderbyet.

Copa Libertadores-finalen kommer ut ur oroligheterna, skriver Francisco Navas. p> Åh, och om det är din grej…kan du följa Big Website på Big Social FaceSpace. Och INSTACHAT, OCH REKOMMENDERAD Deltagande

Det finns fortfarande biljetter till fotbollsveckans julspecial [den 27 november! – Fiver Grinch Ed], bor i London. Hämta dem här. ”Du kan berätta för honom nu, vi kämpar fortfarande för den här titeln”