Nej, Serena Williams straffas inte för att ha fått ett barn

Denna inneboende apati bland dem som bara uppmärksammar under grand-slams, utsattes denna vecka med den stora reaktionen på nyheten att franska tennisförbundet har avböjt att sätta Serena Williams i kvinnors drag. Det betyder naturligtvis att den 23-tidiga Grand Slam-mästaren kan möta vem som helst i den första omgången, inklusive de nuvarande toppspelarna i världen. Serena mot Simona Halep, världen No1? Serena vs Caroline Wozniacki, hennes älskade bestie och Australian Open-mästaren? Serena vs Venus? Serena mot hataren Maria Sharapova? Allt spelas för första omgången. Serena Williams kommer inte att planeras för franska Open efter mammaledighet tillbaka Läs mer

Mitt i Serenas comeback från födelsen av sitt första barn, har FFT: s avgörande dragit många av de deltidsuppföljare av tennis.Vissa anser att Serena borde ha fått ett frö som skulle ha återspeglat hennes skyddade ranking – hon var nr 1 på WTA-rankningen när hon vann Australian Open 2017 innan hon gick på mammaledighet – som vanligtvis ges till spelare som är ur Bet 365 spelet på grund av till graviditet eller skada.Och även om kvinnors omklädningsrum är uppdelad i debatten om sådd av graviditet, eftersom den tidigare WTA fördubblar stjärnan och ESPN-analytiker Rennae Stubbs indikerade på CNN, kommer stora stjärnor som Halep, Sharapova och italienska Open-vinnaren Elina Svitolina till förmån för såddskyddet.

Det är en förnuftig förändring att diskutera, även med de praktiska och matematiska komplikationerna av hur en spelares skyddade sådd skulle tillämpas efter några turneringar.

Vi amerikaner hade dock en typiskt överbord-ögonblick då USA Today’s Nancy Armor (och den som skriver sina rubriker) ansåg att Serena “straffades” av FFT för deras beslut.

Låt oss ringa tillbaka hyperbolen, tout de suite.

FFT skulle “straffa” Williams om det behandlade henne helt annorlunda än alla hennes elitkollegor på turnén och tidigare medarbetare som upplevde graviditet under sin karriär till då comeback.Ändå står den tre gången French Open-mästaren inte inför en kontrasterande uppsättning regler och beteenden som hennes vänliga rival Victoria Azarenka mötte när Bet 365 hon kom tillbaka från födelsen av hennes son Leo runt denna tid förra året.

Det fanns inga hårda och sentimentala kolumner från Armor förra året om hur Azarenka borde ha fått ett skyddat frö av Wimbledon och blev straffat av All England Club.Det var inte heller någon som närmade sig denna nivå av konsternation eller debatt här i Amerika, eller i hela det globala tennissamhället för den delen, om huruvida den vitryska fick hårda åtgärder från Storbritanniens Lawn Tennis Association.

En kampanj för elit kvinnliga spelare för att få sitt frö skyddat i grand slams och de stora turneringarna precis under dem var också omöjliga från mediefigurer överallt när Kim Clijsters gjorde sitt comeback, eller som hon kallade sin ”andra karriär”, 2009.Belgieren, som hade förklarat år före sin första pensionering önskan att få barn tidigt i sitt liv, var mallen exempel på hur såddregeln för elitkvinnor på mammaledighet borde ha genomförts då av WTA, International Tennis Federation och de fyra slammarna.

I sin första stora back skulle Clijsters vinna US Open 2009 (hålla henne sval mot en beryktad Serena-implosion längs vägen), men gjorde det som en okörd, otrankad deltagare utan antydan till grunden som FFT: s beslut framkallade den här veckan, säger ingenting om de andningsfulla kabelnyttdiskussionerna.Endast för den största stjärnan, den Bet 365 amerikanska och globala ikonen Serena, blev det plötsligt orsak till célèbre.

Om vi ​​ska visa full respekt för kvinnliga idrottare och förbättringen av tennis totalt sett är det framträdande för punditry att bry sig om alla spelare hela tiden och inte bara när det gäller Serena eller andra amerikanska armaturer.

FFT straffade inte Serena. Men vi straffar alla WTA och tennis i allmänhet när vi inte konsekvent håller hela bilden i sikte. Särskilt vi amerikaner.