Ross Taylor säger att Kiwis “klarar ett tillfälle” före Australien-turnén

Ross Taylor anser att Nya Zeeland har utvecklat en erfaren kärna av spelare som är ogenomtränglig för det tryck som kommer med en testserie i Australien. trans-Tasman-tävlingar, inte heller det faktum att ingen spelare i turneringsgruppen har spelat en förstklassig match på någon av seriens tre platser. Hoppen är återigen höga men historien säger att Nya Zeeland kommer att kvävas i Australien | Geoff Lemon Läs mer

Öppnaren, ett dag-natt-test, börjar på Perths Optus Stadium på torsdag innan besök på MCG och SCG – det har gått mer än 30 år sedan Black Caps tidigare tester på endera marken.Det är den typ av utmaning som de nuvarande Black Caps har lärt sig att omfamna, sade Taylor och pekade på deras exceptionella rekord under de senaste fem åren. 2 i testrankingen och nådde finalen i de senaste två världscuperna. De har gjort det genom att forma en tät, erfaren grupp.

Den yngsta medlemmen i truppen, 27, är öppnaren Tom Latham, som har spelat 47 tester och gjort nästan 3500 körningar.

“Det är inte bara åldersfaktorn som gör oss till ett lag som kan hantera ett tillfälle,” sa den 35-årige Taylor. ”Vi har spelat många stora tester tillsammans, i ett par VM-finaler och även i IPL finns det några högtryckssituationer i cricket när du spelar för en ägare eller miljoner fans.Jag tror att allt detta förmodligen har hjälpt det här laget att hantera olika situationer. ”Dragna andra testhänder Nya Zeeland vinner 1-0-serien över England Läs mer

Nya Zeeland sätter in kärnan i truppen som senast besökte Australien för fyra somrar sedan, med den mest anmärkningsvärda frånvaron som den pensionerade skepparen Brendon McCullum.

Det laget led ett 2-0-serieanederlag och fortsatte den snedställda rekorden mellan lagen på båda sidor av Tasman sedan Richard Hadlees hjälteskap 1985-86. Det hade varit 3-0 om det inte var för Taylors rekordhöga 290 i det dragna testet i Perth.

Det har dock inte stoppat optimismen i Nya Zeeland. Kampanjannonsering för serien har ett upphetsat Hadlee-ordstäv, “Det blir inte bättre än detta”.En rubrik i New Zealand Herald på måndag läste, ”Hur Black Caps bästa lag någonsin kan bli NZ-sportlegender”.

Taylor var säker på att hans lagkamrater skulle vara redo för strid, kommer rosa bollöppnaren.

“I testcricket idag är det mycket svårare att vinna Bet365 hemifrån men det betyder fortfarande inte att det inte går att göra”, sa han. ”Vi behöver bara anamma utmaningarna så snabbt som möjligt och spela efter våra styrkor. Fortsätt bara göra det som har fungerat för oss. ”