Yhdistyneen kuningaskunnan virasto haluaa ‘uskottavia todisteita’ ennen Mo Farah -näytteiden luovuttamista

Yhdistyneen kuningaskunnan antidopingvirasto on ilmoittanut, että se ei luovuta Sir Mo Farahin veri- ja virtsanäytteitä Nike Oregon -projektin tutkimuksille, ellei sille ole annettu uskottavia todisteita siitä, että ne saattavat sisältää kielletyn aineen.

Maailman antidopingviraston odotetaan Unibet uudet vedonlyöntisivustot testaavan uudelleen joitain harjoitteluryhmän urheilijoiden näytteitä, joissa Farah juoksi vuosina 2010–2017 osana uutta tutkimusta Oregon-hankkeesta, joka julkistettiin Alberto-seurakunnan seurauksena. Salazarin 4-vuotinen dopingrikosten kielto.Alkuperäistä tutkimusta Salazarista johtanut Yhdysvaltojen antidopingvirasto oli myös aiemmin ilmaissut kiinnostuksensa saada Yhdistyneessä kuningaskunnassa pidettävät Farah-näytteet – Ukad vastusti sitä.

Ukadin toimitusjohtaja Nicole Sapstead kertoi, että hän ei suostu “troolaavalle retkille” ilman todisteita sen tukemiseksi, koska hän haluaa tallentaa hallussaan olevat näytteet, jos tulevaisuudessa tapahtuu tieteellistä kehitystä.

tuki Usadaa heidän tutkimuksessaan Nike Oregon -projektista ”, hän sanoi. ”Meillä ei ole koskaan ollut huonoa tunnetta tai haluttomuutta tai apua. Mutta kun avaat näytteen, joka kerta kun pakastat sen, sulatat sen ja jäädytelet uudelleen, olet pilaantanut näytettä.Sanoin vain Usadalle: “Sinun on kyettävä antamaan minulle uskottavia todisteita siitä, mitä haluat etsiä, sen sijaan että kyse olisi vain troolaavasta retkikunnasta.”

“Jos joku kumppani tulee eteenpäin ja sanoo: “Minulla on todisteita siitä, että tämä saattaa esiintyä näissä urheilijoissa, ja tämä on osa meneillään olevaa tutkimusta”, sanon ensimmäisenä: “Auta itseäsi. Kuinka voimme auttaa sinua? “Mutta en aio Bet 365 vaarantaa näytteitä, joita pidämme varastossa ja jotka voivat antaa meille mahdollisuuden testata uudelleen, kun tiede siirtyy eteenpäin.” Wadan tilaus Farah-näytteiden luovuttamiseksi. “Meidän on tarkistettava, otetaanko se käyttöön”, hän sanoi. ”Katson, että kaikki Yhdistyneen kuningaskunnan antidopingin keräämät näytteet ovat Yhdistyneen kuningaskunnan antidopingin hallussa.Jos keräsimme IAAF: n puolesta, se on IAAF: n näyte.Jos keräsimme Usadan puolesta, se on Usadan näyte. ”

Farah, joka kiistää uransa aikana tapahtuneet väärinkäytökset, sanoi hiljattain, että hän olisi lähtenyt Salazarista paljon aikaisemmin, jos olisi tiennyt, millainen valmentaja aikoo.

Sapstead kieltäytyi väittämästä sitä, syytetäänkö entiselle Team Skylle ja brittiläiselle pyöräilylääkärille Richard Freemanille dopingin vastaista sääntöjen rikkomusta myöntäessään testosteronin ostamisen – ja sitten valehtellessaan siitä Ukadille – hänen jatkuvan lääketieteellisen oikeudenkäynnin aikana Manchesterissa.

“Uskomme edelleen, että annamme heidän jatkaa tapaustaan ​​ja pidämme vain valppaana asiaa”, hän sanoi. “Voin vakuuttaa teille, että jos kuulemisesta tulee jotain tietoa, vastaamme siihen.”

Hän vaati, että Ukad työskenteli “todella tiiviissä yhteistyössä GMC: n kanssa” päättäessään antaa heille etusija. “.

” Heillä on valta pakottaa tiettyjä asioita siitä henkilöstä, joita me emme tee “, hän selitti.