Han har redan sin gata. Jag är inte förvånad, säger Valverde

De dök upp sida vid sida i mållinjen.

Två män med cykelvärldens mest värdefulla tröjor.

I den gula Geraint Thomas som kung av årets Tour de France. Och i den regnbågen Alejandro Valverde. Världsmästare för första gången på trettioåtta år.

Didi Senft, den mest kända cykelfan i rollen som El Diablo, var i ett auditorium fullt av japanska entusiaster. Tour. Trots att den första halvan av det japanska loppet verkligen inkluderar Tour de France.

För sjätte året i rad gick Saitama Critérium under regi av A.S.O.att organisera den franska turnén.

Därför dök Geraint Thomas upp i den gula tröjan eller förra årets spanska legenden Alberto Contador, som deltog i ett BMX-lopp eller ett basebollspel.

Varken Thomas eller någon annan i helgens huvudrace, men inte tillräckligt för den sista accelerationen av Alejandro Valverde. Spanjolen spredde händerna i en segerrik gest – för första gången i världsmästarens leotard kunde han njuta av segern i en cykellopp.

.Jag började här mitt första år och jag hade det för andra gången, ”beskrev spanjoren.

Jag vet att jag kan vinna

Nej, varken skadorna från förra årets Tour eller den avancerade åldern för Alejandro Valverde kommer att stoppa. medger han.

Under sin långa karriär upplevde han två ögonblick att falla till botten. Till att börja med när han blev förbjuden att tävla i två år efter att hans namn dök upp i samband med dopningsfallet Operacion Puerto.Och sedan strax efter skadan från förra årets Tour, då cykelexperter också diskuterade om han kunde återvända efter ett svårt fraktur.

Han kanske hade återkommit ännu starkare.

“Dessutom Jag har sagt till mig själv skador de senaste tre åren att jag inte Betclic ens kan ha en bättre säsong. Jag förblir fortfarande överraskande, ”ler han.

Efter årets resultat, hemma i Murcia, namngav han huvudgatan i nordost om staden på Avenida Alejandro Valverde.

Den kommer att smälta in med en annan gata uppkallad efter Spansk mästare – Fem gånger Tour King Miguel Indurain.

”Jag tycker fortfarande om racing helt enkelt för att jag vet att jag kan vinna.Det finns många fantastiska cyklister som måste träna sex, sju timmar om dagen för att komma till den nivån. Naturligtvis måste jag träna, men inte så. Jag har alltid varit en vinnare och är det fortfarande, säger han.

Särskilt på grund av regnbågenströja ser de fram emot varje lopp nästa säsong.Därför kommer det att vara speciellt för honom, oavsett resultat.

Det är därför Alejandro Valverde kommer till Around the Flanders för första gången i sin karriär i april.

Förra året körde han en annan belgisk klassiker Dwars door Vlaanderen, där han slutade elfte, men på Flanders han vågade inte.

Han hade planerat dem för två år sedan, men till och med då undvek han dem.

Nu kommer premiärministern äntligen att komma.

”Jag är en realist och jag vet att ett lopp som Flandern inte kan vinnas utan erfarenhet. Men jag ser fram emot att rida dem i världsmästarens leotard. Jag tror att jag är skyldig fans till mig själv och Flandern, säger han. ”Jag kan gå rätt, fel, jag kan bränna, få en punktering. Det finns många variationer. ”

Att han skulle pröva det fruktade helvetes helvetet en vecka senare?

” Inget sätt.Bara för att jag skulle vinna sex eller sju kilo, “skrattar han.

Troligen kommer han sedan att gå mot Giro i Italien, följt av den 1xbet spanska Vuelta och slutligen försvara världsmästartiteln i Yorkshire.

Tour de France borde hoppa över nästa år.

”Naturligtvis vill de ha mig med en regnbågenströja, men jag har ingen skyldighet att turnera. Du måste också springa tävlingar som passar dig och jag gillar inte nästa turné. Jag gillar det inte, ”medger han.

Samtidigt stöder han Christian Prudhomm, världens största cirkuschef, i sina ansträngningar för att förbjuda användningen av strömmätare i loppet.

Enligt Valverde skulle en Wattless Tour vara mer öppen.

” Jag föredrar känslebaserade racing.Kanske skulle resultaten vara desamma, men det är inte en dålig idé. Jag skulle definitivt ge det en chans, säger han. ”Sky-teamet är en expert på detta, en strömmätare är viktig för dem. Lägg märke till hur de kontrollerar loppet. De går vidare och allt beräknas matematiskt. Om de inte var det, kan det vara annorlunda. Det är värt ett försök, ”tillägger han.

Vid en ålder av trettioåtta är den spanska matadoren fortfarande inte säker på när han definitivt kommer att sluta sin karriär.

“Jag vet verkligen inte,” ler han. ”Vet du hur jag tänker på mitt slut på min karriär? En dag frågar jag mig bara – och det är det, jag har fått nog att cykla. Det kommer att vara ett ögonblick då jag slutar njuta av träningsledningen.Och det tycker jag fortfarande om, ”tillägger han – Read more.