Betsskandalen går till domstol. Åklagaren har anklagat 22 personer

“Klädseln för 22 personer lämnades igår. Dessa brott mutor och emot mutor, men det kan inte anges vid denna tidpunkt “, säger Kelyman onsdag för iDNES.cz. Startsidan

Filen som mappar affären innehåller 30 volymer. Enligt Kelyman kommer dock inte alla de tilltalade att gå till rätta.

“Jag tror att det kommer att finnas ett stort antal strafforder. Så det är en fråga om hur många anklagade kommer att förbli till huvudmixen, säger Kelyman Wednesday. Ordern har ett beslut att utfärda en enda domare utan att höra fallet vid rättegången.

Enligt detektiver i nämnda period, en del svarande kontaktade spelare eller domare.De var tvungna att erbjuda dem mängder från tiotusentals kronor för att påverka matchen i enlighet med deras instruktioner. Inflytande bör huvudsakligen bestå av antalet mål med en besättning under matcherna eller antalet mål med en besättning på en viss tidsintervall, som är föremål för vadslagning.

Vissa spelare säger dessa erbjudanden accepteras, avvisade andra. Inblandad eller försökt av kriminologen, tre matcher av högsta inhemska tävlingen, sju i andra ligan, åtta i CFL, tio i junior ligan, två kopp matcher och en match 1,Liga äldre ungdomar. Tjeckiska detektiver som undersöker fallet när slovakiska polisen arbetat med inom ramen för en gemensam internationell utredningsgrupp.

Enligt Kelymana den domstol skulle kunna inledas under de närmaste veckorna. Om de befinns skyldiga i riskzonen för att ta en muta till en tolv års fängelse för bestickning till sex års fängelse.

För att delta i denna spelskandalen i våras tilldelades disciplinnämnd av den tjeckiska fotbollsförbundet första straff.David Placák som senast arbetade i Hradec Kralove regionala mästerskap, fick förbudet mot verksamheten i fotboll i fem år och böter 50.000 kronor för att han försökt påverka två match tredje divisionen.

disciplinära kommission under våren hört andra aktörer fall : David Jablonski i Teplice, John Halama av dåvarande druholigových Bohemians Praha och Michael Machacek och Vitezslav Brožík från lägre konkurrens. Inga andra påföljder, men satte inte.

Den slovakiska föll korruption är mycket högre straff. Sex fotbollsspelare, inklusive tidigare landslaget Ivan Had slovakiska och tjeckiska försvararen Tomas Huber var för uppgjorda matcher i den slovakiska ligan satsningar straffas på grund av avstängnings under 14-25 år.Hodour fick dessutom en treårig upphävande i Pezinok i mars i år.