För vuxenlaget gjorde Jan sin debut på bara 16 år

Atletico är känt för sina kandidater, och speciellt för angriparna. Från Fernando Torres och Sergio Aguero till Radamel Falcao och Antoine Griezmann har spanjorerna länge vunnit lovande fotbollsspelare i riktiga stjärnor.

Men vi talar sällan om hur många stora målvaktare uppmuntrade “madrass”. Vid ett tillfälle såg Vicente Calderons ställen den snabba tillväxten av David De Gea och Thibault Courtois. Nu skyddar porten “Wanda Metropolitano” Ian Oblak – redan en av de bästa målvaktarna på planeten.

***
Oblak föddes i staden Skofja Loka, det akademiska, ekonomiska och kulturella centrumet i Gorenica-regionen i Slovenien. I en liten stad med en befolkning på endast 20 tusen fungerade det inte för att hitta en klubb, men det märktes av Lochan. Tyvärr tvingade många svårigheter laget att stänga på bara 18 månader. Cloud fortsatte att utvecklas i den nya Olympia från Ljubljana.

För vuxenlaget gjorde Jan sin debut på bara 16 år, vilket redan är en prestation för en fotbollsspelare av hans roll. Det var sant att coach Branko Oblak senare hävdade att han gav en chans till en ung namnare för att straffa huvudmålvakten: “Nej, jag var tyvärr inte en visionär.”

Den tidigare tränaren till Sloveniens lands lag var glad över Cloud, som visade på professionalism och lockade alla han arbetade med. Detta tillvägagångssätt gjorde det möjligt för honom att snabbt utvecklas till världens ledande fotbollsspelare.

I en intervju med AS berättade Branko om det första intrycket från pojken: “Han var väldigt lugn, seriös och välutvecklad. Jag var inte galen – jag skulle aldrig tillåta någon 16-årig tonåring att debutera i en vuxen match, även av en olycka. Efter sitt tredje spel med Maribor, var jag tvungen att erkänna att Yang hade blivit den bästa spelaren på fältet. Jag kunde inte hjälpa till att märka hans lugn. Han arbetade outtröttligt och fokuserade all sin uppmärksamhet på ett mål – att bli den ledande målvakten. “