Förra året tillbringade Nainggolan 29 matcher på Inter

Transferväg: “Fiorentina” – “Roma”
Överföringstid: juli 2000
Överföringsbelopp: 36,15 miljoner euro

Kära veteraner: topp 10 överföringar av åldersrelaterade fotbollsspelare

Sommaren 2000 var Gabriel Batistute, den magnifika argentinska målvakt för Fiorentina, redan 31 år gammal, men detta hade praktiskt taget ingen effekt på hans prestanda. ”Batigol” dundrade bollar i partier, vilket bekräftades i hans första säsong för ”vargar”, vilket utmärkte sig med 20 mål i 28 matcher.

Den andra och tredje säsongen i Rom var inte så framgångsrik för Batistuta. I januari 2003 hyrdes han till Inter, och sommaren samma år lämnade han sig för att erövra Qatar som en fri agent. I mars 2005 tillkännagav Gabriel, som Al-Arabi-spelare från Doha, sin avgång som fotbollsspelare.

4. Raja NAINGGOLAN

Transferväg: “Roma” – “Inter”
Överföringstid: juli 2018
Överföringsbelopp: 38 miljoner euro

Vid tidpunkten för flytten till Inter var den belgiska Nainggolan 30 år och det verkar som om han kunde ge “nerazzurri” ett par högkvalitativa säsonger. Milanoklubben betalade 24 miljoner euro för Raju och skickade ytterligare två spelare på en byteshandel – försvararen David Santona (10 miljoner euro) och mittfältaren Nicolo Zagnolo (4 miljoner euro). Således uppgick affären till 38 miljoner euro.

Förra året tillbringade Nainggolan 29 matcher på Inter, men under den nya säsongen finns det troligtvis ingen plats för Raji i laget. Åtminstone har klubbledningen redan offentligt erkänt att den nya lagtränaren Antonio Conte inte litar på Nainggolan och inte är motvillig mot att lämna belgierna från klubben.

Transferväg: Juventus – Milano
Överföringstid: juli 2017
Överföringsbelopp: 42 miljoner euro

Leonardo Bonucci var redan 30 år gammal i sommaröverföringsfönstret 2017. Det dåvarande ledarskapet i ”Milan” generade emellertid inte åldern, som vågade spendera allvarliga pengar i hopp om att stärka lagets försvar och göra det monolitiskt och obefintligt. Rossoneris chefsatsning spelade inte, och Bonucci blev inte hans egen i Milan. Som ett resultat, ett år senare, återvände Leonardo till ledningen av “Old Signora”, som under året frånvaron av en försvarare i klubben faktiskt tjänade på sin hyra (annars är en sådan kortvarig tur-returöverföring till och med svår att klassificera) 7 miljoner euro.