Förra sommaren återvände Turin-klubben

Tidigare denna månad kunde ledningen för Dortmund Borussia komma överens med de bayerska cheferna om återkomsten till den “gulsvart” centralförsvararen Mats Hummels. Vid tidpunkten för transaktionen var fotbollsspelaren 30 år gammal och Münchenare fick 30,5 miljoner euro för honom – 4,5 miljoner mindre än de betalade Borussia sommaren 2016.

Inte alla i Tyskland delar logiken för Borussia-ledningen, som beslutade att spendera betydande pengar på en åldrande artist, men det finns också de som rimligen noterar – kanske är det erfarenheten och självförtroendet som Dortmund-spelarna saknar de senaste säsongerna för att verkligen slåss med Bayern för mästerskapet.

7. Leonardo BONUcci

Transferväg: “Milan” – “Juventus”
Överföringstid: augusti 2018
Överföringsbelopp: 35 miljoner euro

Förra sommaren återvände Turin-klubben till sin backback centerback Leonardo Bonucci, som åkte till Milan ett år tidigare. För den 31-åriga försvararen vid transaktionstillfället betalade Turintans 35 miljoner euro, men förlorade inte ekonomiskt, vilket kommer att diskuteras senare i texten. I ”Juventus” återfick Bonucci sitt tidigare självförtroende och sin önskan att spela fotboll – något som i ”Milan” från försvararen inte väntade.

6. Jasper SILESSEN

Transferväg: “Barcelona” – “Valencia”
Överföringstid: juli 2019
Överföringsbelopp: 35 miljoner euro

En skicklig holländsk målvakt flyttade till Barcelona sommaren 2016 för 13 miljoner euro från Ajax, men han kunde inte bli nyckelvakt för Blaugranas mål. Under tre säsonger i katalanernas läger tillbringade Sillessen bara fem matcher inom ramen för La Liga, och därför är det helt logiskt att Barcelona inte i sommar var motvillig att sälja en spelare som fyllde 30 i april.

Föreställ dig många överraskning när Barca lyckades vinna 35 miljoner euro från Sillessens överföring – det är hur mycket Valencia betalade för rätten att underteckna den nederländska målvakten. Många anser ett sådant beslut av chefer som “fladdermöss” extremt orimligt, särskilt eftersom Neto “Valencia” kunde hjälpa till bara 26 miljoner euro för sin huvudmålsman under de senaste säsongerna (förresten, målvakten åkte till Barcelona).