Ligaen var uttråkad i helgen, nu spänner spanjorerna: de har fem lag i Champions League

Vad med det faktum att Valencia förlorade till Monaco 1: 2 och hade ett tufft skott. I slutändan var Negreds mål 3: 1 i hemmamatchen. Tack vare det kunde spanska journalister börja uppfinna festliga titlar. Fem lag i Champions League? Det är något! Inget land har så många klubbar som går in i huvudfasen.

Och vilken annan ska den göra? Trots allt har de spanska klubbarna dominerat förra säsongen, både Champions League och European League, vars vinnare Sevilla har säkrat säkerheten för deltagande i gruppfasen tillsammans med Barcelona, ​​Real and Athletic Madrid. I koppkoefficienten håller spanjorerna med en stor ledning första plats, så de kan också kvalificera den femte klubben, Valencia.Och att dess uppgift.

Det kan inte bestridas att Spanien europeisk klubbfotboll härskar. Men inte allt är i början av säsongen så rosenrött som det kan verka vid första anblicken. Vem i helgen att titta på resultaten av den spanska topp konkurrens, misstänker vad vi talar om. Det var tråkigt

Om det finns fotboll självplågare som frossa i bezgólových drar, genom att känna att de har hittat ett nytt paradis. Branka inte falla på en fredag ​​předehrávce mellan Malaga och Espanola, tittare såg inga mål i matcherna La Coruna – San Sebastian Vallecano – Valencia och Sporting Gijón – Real Madrid.

Missade Cristiano Ronaldo eller Messi, som vid en mager win Barcelona 1: 0 över Bilbao även missade en straff.Under de första sju matcher, föll bara tre mål på helgen de var antalet åtta, mycket mindre än i andra prestigefyllda ligor

Som jämförelse. Till exempel i Tyskland minskade under lördag och söndag, tjugotvå mål i England fortfarande på en mer. Och den italienska ligan, ofta kritiserats för defensiva stil, erbjuds även tjugoåtta mål.

Vår år påstående att den italienska ligan tråkig och tråkig, tillbakavisar också visa det totala antalet mål nastřílený sista säsongen av de fem mest prestigefyllda europeiska tävlingar Italien var nu på första plats med ett genomsnitt på 2,72 mål per match.

Men den goda nyheten för spanjorerna, deras La Liga i detta avseende lever upp också.Med en diameter av 2, 66, var den andra i rangordningen, omkörning Premier League, Ligue 1 och Bundesliga.

Detta kan därför helg var endast en extremt misslyckat hjul, vilka är snart glömt. Tack vare fem lag i Champions League.