Redan i januari i år köpte den kinesiska klubben

Transferväg: “Barcelona” – “Guangzhou Evergrand”
Överföringstid: januari 2019
Överföringsbelopp: 42 miljoner euro

Sommaren 2017 betalade Barcelona oväntat för många, och trots klubbens fans missnöje, betalade 40 miljoner euro till Guangzhou Evergrand för den 29-åriga brasilianska mittfältaren Paulinho. Under säsongen 2017/18 var Paulinho en av de viktigaste spelarna för den katalanska grandeeen, men då kom Barcelona och Guangzhou Evergrande igen överens om varandra, vilket resulterade i att i juni 2018 återvände Paulinho till Kina på lån.

Redan i januari i år köpte den kinesiska klubben den brasilianska mittfältaren för 42 miljoner euro, som tidigare hade gett katalanerna ytterligare 5,5 miljoner för ett 6-månaders hyresavtal. Som ett resultat fick “Barcelona” för säsongen en spelare som spelade en viktig roll i framgången för laget och sedan också tjäna goda pengar på hans hyresavtal och återförsäljning till den tidigare klubben.

1. Cristiano RONALDO

Överföringsväg: Real Madrid – Juventus
Överföringstid: juli 2018
Överföringsbelopp: 117 miljoner euro

Det verkade som rykten om Cristiano Ronaldos eventuella avgång från Real Madrid var inget annat än bara agenter som försökte förhandla för sina kunder ett ännu bättre kontrakt. Men förra sommaren beslutade portugiserna ändå att lämna det “krämiga” lägret och åkte till Juventus för 117 miljoner euro. Det verkar som om det inom en snar framtid är osannolikt att någon av veteranerna kommer att slå Krishs överföringsrekord. Om Messi inte ska åka någonstans i Asien, där naturligtvis mer kommer att betalas för honom.

När det gäller Ronaldo bekräftade han i Italien sin höga nivå, även om han inte omedelbart kunde bli toppscorer. Men Serie A är en svår och specifik turnering ur försvarsspelets synvinkel, eftersom portugisarna för första året behövde anpassa sig och redan från säsongen 2019/20 kan du säkert kräva högre prestanda från honom.