Under de senaste 30 åren har otroligt många händelser ägt rum i världen

Torsdag kväll den 25 juni, i den engelska Premier League, ägde rum en historisk händelse – Liverpool formaliserade äntligen sin 19: e nationella titel och fullbordade därmed den långa sträckan utan ”guldet”, som absorberades i tre decennier …

Under de senaste 30 åren har otroligt många händelser ägt rum i världen, varav de allra flesta knappast kan nämnas. Utan att låtsas vara en fullständig bild bestämde vi oss för att lyfta fram det som först kom till tanken och erbjuda varje läsare ett förfrågande sinne och ett gott minne för att komplettera oss, om möjligt, i kommentarerna.

Så, vad hände i världen under de senaste 30 åren – i intervallet mellan de 18: e och 19: e Liverpool-mästarna i England?

1. Sovjetunionen kollapsade och det kalla kriget avslutades

Sedan slutet av 80-talet av förra seklet har sovjetstaten, som under många decennier innan detta var en av de mest kraftfulla och mäktigaste i alla avseenden på planeten, gått in i en stagnationsperiod. Allt slutade den 26 december 1991, som blev datumet för den officiella kollaps av Sovjetunionen, liksom själva slutet av det kalla kriget. De flesta av unionens republiker fick status som suveräna stater, i vilka de fortfarande finns, även om frågan om gränser i geopolitiken är ett mycket instabilt fenomen, vilket visas av liv och historia …

2. English First Division Premier League

Liverpool fick sin sista titel till den nuvarande mästaren i England 1990 under det tidigare systemet för fotbollsligor i landet. Fram till 1992 kallades elitedivisionen i engelsk fotboll för första divisionen i fotbollsliga. Men 1992, i en önskan om att få mer inkomst, beslutade 22 klubbar att organisera Premier League, som för närvarande är ekonomiskt en av de mest framgångsrika fotbollstävlingarna på planeten.