Dopita gav upp rollen som tränare för Olomouc-hockeyspelare. Av personliga skäl

Förutom den kända tränaren Zdeněk Venera borde han ha större befogenheter på bänken, som tränaren ville växa. Nu är det allt annorlunda. Den tidigare topphockeyspelaren ersattes av en annan före detta tjeckisk spelare Jan Tomajko, som fortfarande ledde klubben i ungdomen. Han hjälpte också laget i slutet av säsongen. På tisdagen reste han med laget till en förberedande match Trencin. Startsidan

olympisk mästare Dopita gav upp coaching läget efter två år. Som assistent Petr Fiala var i processen till Extraliga, som sedan på bänken passerade hela förra året och deltog i räddningen av slutspelet.

“Jag lämnar av personliga skäl som inte orsakas av antingen personal eller ekonomiska skäl inuti klubben.Jag är övertygad om att mitt bidrag till laget deltog sommarträning kvalitet, vilket framgår i de förberedande matcher. Jag tror att den kommande säsongen kommer att visa sig för Olomouc framgångsrikt “, sa han.

Ett sådant uttalande ger upphov till osäkerhet bland fans och en rad spekulationer. Till exempel kan det vara relaterat till polisutredningar av kriminella klagomålen civila samhället HC Olomouc under ledning av Bohdan stör, som hävdar att under 2008 Dopita et al. illegalt och utan hans vetskap fördes till 553 spelare från klubben, som bör vara den medborgar föreningen orsakade skador för 135 miljoner.

Mimohokejové oro, dock inte visar på isen. “Mora” rullar in: hon har vunnit alla fem matcherna, även fyra på razzia.Till exempel besegrade Třinec eller Kometa Brno.
Olomouc under ledning av Venera överträffade laget efter förra säsongen, som räddade sig i fängelsehålan förra året. Förändringar är mycket; slutade veteraner Patera, Trvaj, Majeský, ledare Cibak lämnade till Zlín, produktiva Marosz tillsammans med Rachůnek till Karlovy Vary. Venera letar efter en skytt och hoppas att Kafka kommer att skickas till dem.

Ett annat nytt ansikte i truppen är Miroslav Holec. Den tjugosjuåriga anfallaren har gått igenom provet och har tecknat ett kontrakt för den kommande säsongen med klubben. Veneru övertygade sig som en annan angripare Jan Eberle nyligen under sommarberedningen.Písecký elev spelade för Olomouc alla fem matcher med balansen ett mål och en assist.

elitserien är känd från åtgärder på Slavia Prag och Kometa Brno, bordade kort i Pilsen och tillsammans samlat 259 extra ligastarter. Den större delen av förra säsongen tillbringade på lån på den stora ligan Trebic i främjandet runt Extraliga var på Slavia härkomst.

Mora även utan chefen på bänken kommer att fortsätta att satsa på en stridslysten gäng namnlösa.