Centrumshästkapplöpning i London flyttar sig närmare efter framgångsrika försök

Hästkapplöpning i centrum är ett steg närmare verkligheten efter en lågmässig rättegång på Aintree. Tre håliga lopp, som såg ut som mer utövande galopp, arrangerades över tre och en halv furlongs på vägen som går in i Grand National-banan i ett experiment som tillfredsställde arrangörerna att deras ambitioner åtminstone är logistiskt möjliga.

En konstgjord yta lades dagen innan på bara 18 timmar, men de som ligger bakom City Racing medger att de måste bli ännu snabbare på att lägga och ta bort banan om de ska få tillföra evenemang på någons höggata .Talking Horses: Might Bite inställd på att studsa tillbaka i King George. Läs mer

Spännande, utformningen för denna rättegång modellerades på Constitution Hill, där den kommer ut från Green Park och svänger vänster till köpcentret.Det tyder på att en av City Racings ambitioner är att scenracing precis utanför Buckingham Palace, vilket säkert skulle dra en folkmassa. Drottningens äldsta barnbarn, Peter Phillips, är företagets verkställande direktör.

Phillips sa att ingenting borde läsas in i detta val av layout. “Det var en lätt sak för oss att replikera här och visa att det är en genomförbar sak men det är bara ett exempel.” raceday tidigt förra månaden i Paris som en del av uppbyggnaden av Prix de l’Arc de Triomphe.Det sägs att pengar har blivit snubbelpunkten, där de franska myndigheterna begär ganska mycket av det.

Det finns tydligen entusiasm för projektet i Frankrike, tydligen, och Paris är en av de mer troliga platserna för en av de två tävlingsplaner som planeras i slutet av nästa år, vars uppgifter är utlovade i början av 2019. Dubai tros också vara igång, dess breda gator erbjuder gott om utrymme och dess härskare, Sheikh Mohammed, är en en enormt viktig figur i världshästkapplöpningen. Facebook Twitter Pinterest City Racing-rättegången på Aintree på tisdag, Fotografi: Dan Abraham / focusonracing.com

Det är klart att den brittiska baserade City Racing skulle älska att arrangera vissa tävlingar i centrala London men att få relevant tillstånd har visat sig vara utmanande.Den ambitionen kommer antagligen att behöva vänta till projektets år två.

“Det är en blodig bra idé,” säger Phillips efter att den första rättegången mot åtta löpare hade ägt rum framför en mängd journalister och potentiella investerare. “Jag har tillbringat mitt liv på att undvika hästar och jag fortsätter att dras tillbaka till den här typen av saker.”

Han insisterade på att syftet var att hjälpa till att marknadsföra sporten, snarare än att tävla med befintliga fixturer. Att sätta tävlingar i mitten av större städer skulle hjälpa tävlingen att nå människor som annars inte skulle ha kontakt med den, inklusive den yngre publiken som den kämpar för att locka till sig.Vissa har beskrivit det som racingens svar på cricket’s Twenty20.

Phillips erkände att en sådan publik skulle vara särskilt känslig för frågor om hästvälfärd, som han beskrev som “vår främsta prioritet”. En veterinärpanel kommer att undersöka löparna före tävlingar för att se till att de är lämpliga att tävla.

Ytan, Equaflow, har utformats för att ge gott om kudde ovanpå en väg eller trottoar.Den består av en plast med hög dragkraft, täckt av 180 mm all väderyta och användes för hästhändelserna vid OS i London.

Åtta professionella jockeys deltog och berömde hur ytan klädde och sa det red som om det hade varit på plats i månader snarare än timmar. “De får lite tå i lite, vilket är bra,” sade Hollie Doyle. ”Ibland kan en ny yta rida lite snabbt eller slå upp, men den cyklade perfekt. Jag kan inte fel det. Det är ganska lika med Wolverhampton. ”

Det fanns bara en längd efter det vinnande inlägget för att tillåta jockeys att dra upp, vilket förklarar varför de inte tävlade platt. Doyle sade att en full fem-furlong-kurs med en två-furlong pull-up, som planerat för nästa år, skulle vara tillräcklig. Snabbguide Torsdagstips Visa dölj