Cricketers ‘union kräver att Smith och Warner bans lyftas omedelbart

Australian Cricketers Association har krävt omedelbar upphävning av de förbud som för närvarande betjänas av skandaliga cricketers Steve Smith, David Warner och Cameron Bancroft, som redan har “straffats nog” för sina roller i bollförstörande skandalen. Svar på måndags offentliggörande av en granskning av organisationskulturen, som fann att Cricket Australia var delvis ansvarig för händelser som utvecklades på planen i Kapstaden tidigare i år, sade ACA-presidenten Greg Dyer CA-styrelsen hade “makt och moralisk skyldighet” att lyfta bönderna. Australiens cricketkulturrecension lämnar skäl att vara skeptiska | Sam Perry Läs mer

“Ja, detta ögonblick av galenskap, men nu finns det bevis och oberoende verifiering av systemfel också”, sa Dyer. “Vi tror att det här är enormt viktigt.” Med den nya informationen, sunt förnuft, gemensam anständighet, grundläggande rättvisa, proportionalitet, som vi har talat om från början och naturlig rättvisa kräver att straffet är minskad. “Rapporten, som CA har beställt efter den bollförstörande affären, noterade” ansvaret för den större bilden ligger hos CA och inte bara de spelare som direkt ansvarar för den skrämmande händelsen på Newlands “.

Dyer sa att det här “nya beviset” borde ha en inverkan på trioens förbud, och eftersom sanktionerna överlämnades utan kännedom om den bredare bilden, skulle de omkalibreras.

spelare har redan förlorat tiden i spelet, chansen att spela för Australien, uthärde allmän förnedring och ansikte massiva ekonomiska påföljder “, sade Dyer. “De är kontrita.De har blivit straffade nog.Låt dem spela.

“De är ångerfulla och får behov av förändring.”

Dyer sa att ACA skulle vara “obevekligt” i sina ansträngningar för att få förbudet att lyfta medan organisationens ledande befattningshavare Alistair Nicholson, när han frågade om möjligheten att vidta rättsliga åtgärder, sa: “Vi behöver bara gå igenom första etappen.” Smith och Warner betjänar för närvarande tolvmånadersförbud för sina roller i skandalen dominerar dem för att representera Australien i vilket format som helst till mars nästa år och spelar hemmakrickett i Sheffield Shield och Big Bash League i sommar.

Bancroft har nästan tjänat sitt nio månaders förbud och kommer att vara ledigt att återvända till alla former av spelet i slutet av december. På måndagen sade CA-ordföranden, David Peever, att han accepterade det fulla ansvaret för boll-manipuleringskandalen, men han var fast vidhäftig att han inte skulle gå ner från hans ståndpunkt, trots att det ökade trycket för att göra det.

Tidigare International Cricket Council och CA: s verkställande direktör, Malcolm Speed, uppmanade Mark Taylor att ta över från Peever, eftersom “spelet förtjänar bättre styrning, förtjänar spelet bättre ledarskap”.

Peever, som omfördes enbart på fredagen och den nya chefen verkställande Kevin Roberts var också fast vid CA: s inställning att inte ompröva trioens långa förbud. Smith, Warner och Bancroft har saknat tre test sedan sanktionerna överlämnades, men ACA: s samtal ökar möjligheten att De återvänder till fyra testserier mot Indien, som börjar i Adelaide den 6 december.