Sierra Leone-anfallaren Mohamed Buya Turay skyller på skada på ‘juju’

Sierra Leone-anfallaren Mohamed Buya Turay har sagt att benskadorna som tvingade honom att missa Benins kvalificerande nederlag förra söndagen orsakades av “juju” eller svart magi.

Buya, som hjälpte sin klubbsida, Djurgården, att vinna den svenska ligan den här månaden efter att ha slutat som divisionens toppscorer, missade mot Benin efter att ha stött på skadan under hans lags träningsläger efter att ha spelat oavgjort med Lesotho förra veckan.

< p> “Jag hade ingen tåskada när jag spelade mot Lesotho eftersom ingen trampade på mig eller sparkade mig”, berättade han för BBC. ”Men jag började känna smärta på tån när jag återvände till hotellet där teamet slog läger dagen därpå.Smärtan förvärrades när vi anlände till träningsområdet, den sträckte sig till hela foten och benet, och jag bestämde mig sedan för att ringa några av mina familjemedlemmar som tog mig till en kvinnlig inhemsk läkare. Femern: anmäl dig och få vår dagliga fotboll e-post.

”Den infödda läkaren berättade för mig att orsaken till tåskadorna berodde på att jag trampade på ett andligt föremål i Leone Stars-lägret, placerad där för mig av en person som ville att jag skulle få elefantiasis och därmed förstöra karriär.Hon berättade vidare för mig att om jag hade gått till sjukhuset för behandling eller hade använt konventionell medicin för att försöka läka tån som skulle ha avslutat min karriär. ”

Buya sa i ett inlägg på sociala medier att gärningsmannen var motiverad av svartsjuka på sin Golden Boot-seger. “Det var det som skapade spänning, hat och svartsjuka”, skrev han på Facebook. ”Jag älskar mitt land, men hur kan ni lita [sic] för att göra mitt liv eländigt? Är det ett brott för mig att sätta mina lands [sic] flagga på kartan? ”

24-åringen, som är utlånad till Djurgården från den belgiska klubben Sint-Truidense, sa att han är överväger hans internationella framtid. ”Det är inte lätt för mig. Just nu tänker jag inte på om jag ska spela för Leone Stars eller inte, jag tänker på det senare när jag lägger bakom ryggen på vad som har hänt med mig. ”