Wimbledon bekräftar att den inte har några planer på att omdirigera damturnering

Damesinglarna har körts samtidigt till herrarna vid mästerskapen sedan 1884, men gentlemen-turneringen kallas ofta män av spelarna själva och i TV-kommentarer.

En taleskvinna för All England Lawn Tennis Club, som driver Wimbledon, bekräftade att det inte fanns några planer för att ändra namnen på vare sig herrarna eller damerna. Men det och andra idrottsinstitutioner möter uppmaningar att modernisera sitt språk och återspegla den växande populariteten för kvinnorsport.Lucy Bronze är den första England-spelaren som vinner årets kvinnors fotbollsspelare. Läs mer

Det följer tillkännagivandet av Chelsea den här veckan att de kommer att byta från Chelsea Ladies till Chelsea Football Club Women från nästa säsong.Klubben sade att beslutet togs efter samråd med styrelsen och spelarna och är avsett att återspegla den ”ständigt växande statusen” för kvinnans spel och flytta bort från att hänvisa till mäns sida som det ”första” laget.

Deras manager, Emma Hayes, som för närvarande är mammaledighet, sa: ”Detta namnbyte visar klubbens önskan att sätta kvinnofotboll i framkant och i mitten av allt vi gör. Chelses engagemang för kvinnans spel är oöverträffad och detta beslut är något jag stöder fullt ut.

Chelsea är inte det första fotbollslaget som byter namn. Förra året tappade Arsenal “damerna” från sitt namn och blev Arsenal Women, även om de bara använder den andra delen av sitt namn när det är nödvändigt för att skilja sig från männen.Manchester City gjorde samma sak under 2014.

I Women’s Super League, den bästa fotbollsnivån i England, har nio lag nu ”damer” i sina namn, medan sju har ”kvinnor”. Beslutet hälsades entusiastiskt av nuvarande Chelsea-gruppmedlemmar, som talade med media över hela världen om förändringen.

De dominerade den inhemska ligan den här säsongen, lyfter titeln utan att förlora en match och slog Man City för att vinna FA-cupen, framför en rekordhög folkmassa på 45 000 på Wembley. De nådde också semifinalen i Champion’s League.

Lagets svenska målvakt, Hedvig Lindahl, sa: ”Jag är mycket glad över att klubben har beslutat att ta detta viktiga steg. Det är faktiskt något som kommer att gå ner i historien, som vi nu talar om på lika sätt.Det här är något som klubben vill nå, jämlikhet, och du måste ha språket för att också representera det.

Men Deborah Cameron, professor i språk och kommunikation vid University of Oxford, sa att hon Jag trodde att kärnkraften snarare än ett engagemang för jämställdhet var förmodligen den drivande kraften.

“Jag tror att språk gör en stor skillnad i uppfattningen,” sade hon, “men detta är i grunden ett varumärkesbeslut, modernisering mot bakgrund av kvinnofotboll som uppnådde en mycket högre profil nyligen. Jag tror att det förmodligen beror på kommersiella människor snarare än fotbollsfolket som försöker ta med sig detta in i 1900-talet.

”Som språkforskare och feminist är det en väsentlig skillnad i sociokulturella termer, men jag tvivlar på att det är vad de tänkte.Jag tror att de antagligen trodde att det låter Ye Olde England och det passar inte riktigt med fotboll och skickligheten och fysiken i kvinnans spel. skulle någonsin följa efter. Det är underförstått att All England Club inte känner att den behöver ändra namnen på turneringarna eftersom damer och herrar är jämförbara termer. De manliga och kvinnliga vinnarna av singelturneringarna har tilldelats samma prispengar sedan 2007.

“Med Wimbledon är en skillnad ingen som säger gentlemen’s medan du inte hör det med damer,” tilllade Cameron, ” men jag tror att Wimbledon förmodligen kommer att behålla det eftersom det passar med nostalgi och snobberi, om du vill, av deras varumärke. ”