Asiatiska fotbolls tjänstemän levererar snub till Fifa genom att blockera val

Asiens bästa fotbollsförare levererade en stor snub till Fifa på tisdag och tvingade uppskjutandet av ett val för tre platser på världskroppens nya styrelse i rad över diskvalificeringen av en Qatar-kandidat. FIFA-presidenten Gianni Infantino rensade om möjligt Etiska kränkningar Läs mer

Med FIFA-presidenten Gianni Infantino att titta på delegerade till en extra kongress i Asien, som kallades för att utföra valet, röstade nedåt på föredragningslistan. Preliminär information här

< p> FIFA förbjöd Qatari Saoud Al-Mohannadi från valet på söndag på grund av en pågående etisk utredning, vilket innebär att det inte finns tillräckligt med tid för nya kandidater att gå med i de sex kvarvarande i fältet.

“Det fanns många människor som hoppades kunna lämna in sina egna nomineringar, “berättade Praful Patel, vice presidenten och presidenten för All India Football Federation, till reportrar. “Om någon var spärrad eller förbjuden, önskar jag att den här processen hade gjorts tidigare.De andra kunde också ha haft möjlighet att stå och det var därför det blev avbrutet. “Fyrtio av de 44 medlemmarna som hade rösträtt vid tisdagsmötet höjde ett” nej “-kort när AFC-presidenten Shaikh Salman bin Ebrahim Al Khalifa, uppmanade till att mötesagendan godkändes.

“Detta är förmodligen den kortaste kongress jag någonsin har ordfört. Meddelandet är klart, “sa Shaikh Salman mindre än en halvtimme efter det att mötet öppnades.Jag förklarar AFC-kongressen stängd. “AFC kommer att sätta ett nytt datum för en extra kongress i samråd med FIFA, sade AFCs generalsekreterare Windsor John.

Fifa hade satt en 30 september för val till rådet, som ersätter verkställande utskottet under reformer som inrättats i kölvattnet av korruptionskandalen som har försvunnit fotbolls världsstyre under de senaste 16 månaderna. “Jag tycker att det är demokrati och vi behöver ändå titta framåt, “Infantino berättade för Reuters. “Det finns fortfarande mycket arbete framåt.” Al-Mohannadi, vice vice president för Qatar fotbollsförbundet, som förnekar något missförhållande, var en av favoriterna för att vinna en plats på den nya kroppen och hade rensat den nödvändiga FIFA-integritetskontrollen –mer om det.

En FIFA-etikkutredare förra månaden rekommenderade att Al-Mohannadi bannas från spelet under minst två och ett halvt år för att vägra att samarbeta med en förfrågan.

Fifa gav inte detaljer om ämnet för undersökningen, men sa att det inte var relaterat till 2022-VM, som värd Qatar.